Kerstmutsjes van aardbeien, crème fraîche en kokosrasp
Ik kwam deze superleuke kersthapjes tegen op Pinterest. Helaas werden ze gemaakt met icing sugar, witte chocolade en spekkies. Past niet echt bij Voedzaam & Snel en bovendien vind ik het veel te zoet. Na aardig wat mislukkingen ben ik tot een superlekker alternatief gekomen. Het is een combinatie van crème fraîche en kokosrasp. Goed bedacht, vind ik zelf, en een heel lekkere combinatie.
Het is eigenlijk geen aardbeienseizoen. De aardbeiden die nu in de supermarkt liggen komen uit Nederlandse kassen. Maarja … Er is geen gelijkend kerstmuts-fruit dat zich voor deze leuke kerst snack laat gebruiken. Toch maar gebruikt dus. Leuk om te maken ook. Het was even doorkrijgen hoe ik ze het beste kan maken. Maar uiteindelijk is het erg simpel, ik leg het uit in de receptomschrijving. Serveer deze kerst snack op een donker bord. Dan komen de kleuren extra mooi uit.
Fijne kerstdagen!
Kerstmutsjes van aardbeien, crème fraîche en kokosrasp
Dit heb je nodig
- 300 gr aardbeien
- 1 el crème fraîche
- 2 el kokosrasp
Zo maak je het
- Mix in een schaaltje de crème fraîche en kokosrasp tot een dikke op marsepein lijkende substantie ontstaat die je kunt vormen. (speel een beetje met de hoeveelheid kokosrasp om tot de juiste dikte te komen)
- Snijd de kroontjes van de onderkant zodat de aardbeien rechtop blijven staan en ze op kerstmutsen lijken
- Vorm tussen je handen een lange worm (hoe noem je het anders) van het mengsel en leg dit om de aardbei heen
- Druk het tegen de aardbei aan zodat het een randje vormt
- Rol een bolletje van het mengsel en plak die op de bovenkant
- Strooi er een beetje kokosrasp overheen
- Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast
heel mooi
Super leuk idee met doe aardbeien.
Leuk om op een fruitsalade te leggen.
Trees