Mango gemberkoekjes
We hebben zalige koekjes gemaakt: mango gemberkoekjes. Gember is een bijzonder gezond product. Het ligt gewoon in de supermarkt en toch laten veel mensen het links liggen. Waarschijnlijk omdat ze niet zo goed weten wat ze ermee moeten doen. Wij geven graag inspiratie met deze super simpele mango gemberkoekjes. Ze bevatten slechts 3 ingrediënten en zijn net uit de oven het allerlekkerst. Ligt de gember al in je winkelwagen?
Gember is een van de meeste geconsumeerde specerijen ter wereld. Best bijzonder dat we het in Nederland zo weinig gebruiken, vind je ook niet? Vooral in China wordt gember veel gebruikt. Mijn eerste ervaring met gember was bij sushi. Ik denk dat veel mensen gember zo leren kennen. De gember die je bij sushi krijgt is ingelegde gember: het wordt in hele dunne plakjes gesneden, vermengd met zout en daarna gekookt met azijn en suiker. hierdoor wordt het zacht en zoet en krijgt de gember een rozige kleur. Gember heeft een pittige en tegelijkertijd hele frisse smaak. Wij gebruiken het al langer in groene smoothies voor extra pit en bijvoorbeeld in een wokschotel. In deze mango gemberkoekjes proef je de gember goed, maar toch subtiel. Erg lekker! dit gemberkoekjes recept is goed voor ongeveer 12 koekjes. Lauwwarm zijn ze het lekkerst!
Bekijk alle recepten met gember
Mango gemberkoekjes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1 Mango
- 25 gr Verse gember
- 120 gr Havermout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit
- Schil de gember
- Vermaal de gember, mango en havermout in een keukenmachine
- Schep het beslag in ongeveer 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier en druk een beetje aan met de achterkant van een lepel zodat je ronde koekjes krijgt
- Bak de koekjes in 20 minuten goudbruin
Bij mij blijven ze wat zacht van binnen, klopt dat?
Dat klopt! Omdat harde vetten of suiker ontbreken blijven ze van binnen zacht.
Wordt het ook lekker met banaan i.p.v. mango?
Banaan combineert wat minder goed bij gember maar het zal zeker smaken!
Oei… dat durf ik niet te zeggen. Banaan is behoorlijk anders van structuur. Ik denk dat het een kwestie van testen is. Laat je ons wel weten of het gelukt is?