Muffins met chocolade en bosbessen – glutenvrij
Op Voedzaam & Snel vind je zo nu en dan een recept voor voedzame tussendoortjes. Dit is er zo eentje: muffins met chocolade en bosbessen! We zijn altijd op zoek naar verantwoorde tussendoortjes.
Ook wij vinden het lekker om zo nu en dan te snacken, maar dan het liefst wel van een verantwoorde snack. Van mierzoete muffins met een geglazuurde suikerlaag en een felroze slagroomtoef worden wij niet eens meer vrolijk. Wij worden wel vrolijk van deze muffins met pure chocolade en lichtzoete bosbessen! We maken deze muffins van amandelmeel, een zeer voedzaam product. Amandelen bevatten veel mineralen waaronder fosfor en kalium. Amandelen bevatten veel vitamine E en ze hebben een positief effect op ons cholesterol. Ook bevatten ze veel vezels. Amandelen geven je een verzadigd gevoel, waardoor je er niet te veel van eet. Een bijkomend voordeel!
Deze muffins met chocolade en bosbessen zijn door het gebruik van amandelmeel i.p.v. normaal meel ook nog eens glutenvrij en daardoor een uitkomst voor mensen met een glutenintolerantie.
Heb je de smaak te pakken? Kijk eens bij al onze recepten voor voedzame tussendoortjes met onder andere recepten voor bananenbrood, amandelrotsjes, perenmuffins en hartige muffins. Smullen maar!
We geven deze muffins van amandelmeel een lekkere smaak door bosbessen en pure chocolade toe te voegen. wij hebben 85% pure chocolade gebruikt, maar je kan natuurlijk voor minder puur of nog puurder gaan. Hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker het bevat. Ben je nog niet zo’n fan van pure chocolade? Je kan het leren eten, net als thee zonder suiker leren drinken. Begin met minder puur en voer het langzaam op. Op een gegeven moment vind je witte chocolade echt vies, daar zit amper echt chocola in! We kregen laatst een reep 100% pure chocolade. Dat is wel heftig … maar je leert het toch te waarderen. En wat vind jij van pure chocolade?
Muffins met chocolade en bosbessen - glutenvrij
Dit heb je nodig
- 200 gr Amandelmeel
- 2 Eieren
- 70 gr Roomboter - gesmolten
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- 100 gr Bosbessen
- 70 gr Pure chocolade - 85%
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de amandelmeel met de bakpoeder en een snufje zout
- Voeg de gesmolten roomboter en de eieren toe en meng tot een beslag
- Chop de pure chocolade in brokken met een mes en voeg dit samen met de bosbessen toe aan het beslag, voorzichtig omscheppen totdat de bosbessen en chocolade stukken gelijkmatig verdeeld zijn
- Verdeel het beslag over 6 muffin vormpjes en druk een beetje aan (een flexibele muffinvorm is erg fijn. Gebruik je een harde vorm, vet de vormpjes dan goed in of leg er bakpapier in)
- Bak de muffins in 25 minuten lichtbruin en gaar
- Haal de muffins uit de vorm en laat ze op een koud rooster een beetje afkoelen