Het is een ongekend mooie zomer in Nederland. Héérlijk, maar verkoeling is wel nodig. Daarom nemen we een  verfrissende duik en eten we een zelf gemaakt ijsje. Deze banaan-wortel ijsjes zijn snel gemaakt, lekker én gezond. Ideaal als je je kinderen en jezelf wat vaker wilt trakteren op een verkoelend ijsje!

We hebben ijsvormpjes van Lékué gebruikt, die hebben we toevallig een jaar geleden in Spanje gekocht. Ze zijn BPA vrij, kunnen in de vaatwasser en er zitten leuke stokjes in de vormpjes. Je giet de vormpjes vol met het mengsel en doet de deksel erop. Laat de ijsjes minimaal 4 uur invriezen. Vervolgens haal je het dekseltje eraf en ‘pop’ je de ijsjes zo uit hun vormpje. Ik kon ze helaas niet online vinden, maar het lijkt erop dat je de vormpjes wel via hun eigen webshop kunt bestellen. Ze hebben ook leuke calippo vormpjes! Met de Nederlandse vertaling van hun website gaat het nog niet helemaal goed, de calippo vormpjes heten ‘ijs schimmel’ 😂

Zelf banaan-wortel ijsjes maken

Waarom zou je zelf deze banaan-wortel ijsjes maken? Daar hebben we heel veel goede redenen voor:

  1. Het maken van deze ijsjes is heel simpel
  2. Ze bevatten veel minder suiker dan gewone waterijsjes (we voegen 0 gram suiker toe, maar natuurlijk zit er wel suiker in banaan en wortel)
  3. Ze bevatten veel vezels!
  4. Ze bevatten meer voedingsstoffen
  5. Ze zijn lekker, jaaaaa
  6. Je kunt er (vaker) met een goed gevoel van genieten
  7. Ze zijn voedzamer (dat had ik eigenlijk al gezegd, maar wil het nog maar even benadrukken)
  8. Ze zien er leuk uit
  9. Ze zijn ideaal om te hebben liggen als verantwoorde en verkoelende snack op een warme dag
  10. Het is leuk om ze te samen maken

Dus ik zeg: pak die keukenmachine of blender uit je kast en maak dit simpele mengsel van banaan en wortel voor heerlijke zelf gemaakte ijsjes 🍌+🥕= 🍧

Zelf banaan-wortel ijsjes maken | Recept

Heerlijke verkoelende ijsjes die ook nog verantwoord zijn
10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 4 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Banaan
  • 200 gr Waspeen - na het schillen

Zo maak je het

  • Schil de waspeen en pel de banaan
  • Stop in de blender of keukenmachine en pureer tot een zo glad mogelijk mengsel
  • Verdeel het mengsel over de vormpjes en plaats in de vriezer voor 4 uur

Tip

Met dit recept kun je vier ijsjes maken van 60 ml per stuk.
Print dit recept
Recept: tussendoortje
Keuken: Nederlands
Porties: 4
Door: Jennifer