Geroosterde bloemkool
Binnen het thema: groente hoeft niet saai te zijn, valt dit geroosterde bloemkool recept. Het is zo simpel, en zo lekker. Ella smult ervan. En papa en mama ook! Het leuke van geroosterde bloemkool: het is echt ongelofelijk simpel om te maken.
Bloemkool roosteren in de oven
Ja, je kunt bloemkool koken. Er een sausje overheen gooien. Maar toch zijn er veel kinderen die gekookte bloemkool niet lekker vinden. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er zelf ook niet heel veel aan vind. Maar gegrilde bloemkool daarentegen, vind ik zalig lekker.
Koken met kinderen
Ik betrek Ella veel bij het koken. Ik benoem alles, laat haar voelen en ruiken. Ik vertel haar wat ik aan het maken ben. Ook laat ik haar alles vaker proeven. Het is niet erg als ze iets niet direct lekker vindt. Maar ik bied het altijd weer opnieuw aan. Tot zover werkt deze methode erg goed en ze heeft echt al een eigen smaak. Zo is ze dol op mediterraanse dingen, houdt ze van kruidig en van knoflook. Ze is ook gek op pasta, gehakt en tomatensaus. En laatst had Sven witvis in de pan gebakken met roomboter en dat vond ze ook heerlijk.
Natuurlijk zijn er ook momenten dat ze lekker dwars is en helemaal niks wil eten. En als het na diverse pogingen nog niet lukt, dan laat ik het gewoon zo. Eten is leuk. En eten is lekker!
Een goed gevulde kruidenkast…
maakt koken nog leuker. Het geeft je groente zoveel smaak! Je hoeft echt niet altijd zout te gebruiken om je groente op smaak te brengen. Doe het liever juist eens niet. Deze geroosterde bloemkool brengen we op smaak met vadouvan, een zoetige kruidenmelange met kerrie.
Geroosterde bloemkool uit de oven
Dit heb je nodig
- 1 bloemkool - +/- 150 gram
- 3/4 el vadouvan - kruidenmelange
- 4 el olijfolie
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 200 graden
- verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd het vruchtvlees in plakken van +/- 2 cm dik
- leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier en verdeel de olijfolie en vadouvan er overheen
- rooster de bloemkoolroosjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin in de oven
Hoi, zou handig zijn als ik weet wat vadouvan is. ik ga t opzoeken hoor, maar zou handiger zijn als je t hier meldt.
Hoi Jacky, vadouvan is een zoetige kruidenmelange met kerrie. Je kunt het in de supermarkt kopen en het is er van verschillende merken. Die van Euroma is sowieso goed. Vraag er anders even naar bij een medewerker in de supermarkt.
Groetjes, Jennifer
200 graden in de oven. Maar hoe stel ik de oven in? Boven verwarming, boven en onderverwarming of hete lucht?
Hallo, ik neem aan dat het 3 á 4 eetlepels vadouvan is? Ik twijfelde of het 3 misschien 3 kwart betekent, maar dat lijkt me heel weinig…
En een bloemkool weegt meestal wel iets of wat meer dan 150 gram, is de 3 á 4 eetlepels per 150 gram bloemkool bedoeld? Ik heb nu een halve bloemkool, weegt 470 gram…
Ja, bloemkool staat ook hier nu weer regelmatig op t menu: inderdaad geroosterd! Heerlijk ook met tijm. Vadouvan ken ik niet, zal t eens gaan opzoeken wat is precies is. Dank voor jullie heerlijke en makkelijke recepten!
Hoi Marga,
Oh ja met tijm is het ook heerlijk!
Vadouvan is een kruidenmelange, te koop in veel supermarkten. Wij hebben een potje van Euroma (de lijn met Jonnie Boer).
Groetjes, Jennifer
Onduidelijk recept. Zijn het nu roosjes of plakken? 150gram bloemkool? 3/4 eetlepel Vadouvain?