Deze week een amuse met zalm. Vorige week maakte ik een amuse met garnalen. Met het goede voornemen om vaker vis te eten, dit keer een amuse met gerookte zalm. En wat past er beter bij gerookte zalm dan kruidenkaas?

Amuse met zalm serveren

Een amuse kun je serveren op een amuselepel. De amuselepels op de foto hebben wij een keer gekregen, dus we hebben geen idee waar ze vandaan komen. Maar je hebt een grote kans om een setje amuselepels te scoren bij de Blokker, Xenos of online bij Bol.com.

Volgende week maken we een amuse met vlees.
Hebben jullie nog een ingrediënt in gedachten waar we echt een amuse mee moeten maken?

Amuse met zalm

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 1/6 Rode ui
  • 50 gr Gerookte zalm
  • 20 gr Kruidenkaas
  • 30 Pijnboompitten
  • 6 plukjes Tuinkers
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Snipper de rode ui
  • Snijd de gerookte zalm in 6 plakjes en leg deze op de amuselepels
  • Brokkel de kruidenkaas in 6 blokjes en leg deze op de zalm
  • Leg de stukjes rode ui en de pijnboompitjes erbij
  • Maak de amuse af met een plukje tuinkers en wat grove peper
Print dit recept
Recept: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 6
Door: Jennifer