Ik houd van de combinatie van lekkere smaken. Dat je het eten wat langer op je tong laat liggen, nog eens kauwt en de smaken langzaam opneemt. De amuse is daar het perfecte hapje voor. Omdat we nog nooit amuse recepten op Voedzaam & Snel hebben geplaatst, duik ik de komende weken de keuken in voor een paar heerlijke, simpele en gezonde amuse hapjes.

Deze week: een amuse met garnalen, mango en koriander

De amuse met garnalen is populair. En hoewel ik van die grote cocktail garnalen erg lekker vindt, lukt het me maar niet om in de herfst of winter een variant met het MSC keurmerk te vinden, of een variant die uit een redelijk schone oceaan komt. Daarom heb ik gekozen voor Hollandse garnaaltjes. En wat je van dichtbij haalt, is toch vaak lekkerder (hihi), goedkoper en beter voor het milieu. Bovendien is de Noordzee een van de schoonste zeeën die er bestaan.

Kies voor een goede mayonaise zonder toevoegingen. Wij ontdekten Belze Majoneis van TonS. (verkrijgbaar bij de Jumbo) Ingrediënten: zonnebloemolie, natuurazijn, ei-dooiers, water, geselecteerde kruiden, mosterdzaden, zout. Geen suiker, geen kleurstof en geen conserveermiddel. Het kan dus gewoon! :-D

Amuse met garnalen

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 50 gr Mango
  • 1/6 Spaanse peper
  • 3 tl Mayonaise
  • 50 gr Hollandse garnaaltjes
  • 6 blaadjes Koriander - vers
  • Peper - naar smaak

Zo maak je het

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, je hebt er 18 nodig
  • Verwijder de pitjes uit de Spaanse peper, spoel hem af en snijd heel fijn
  • Leg op iedere amuselepel een halve theelepel mayonaise
  • Verdeel de Hollandse garnaaltjes over de mayonaise
  • Leg de blokjes mango en de Spaanse peper er bovenop
  • Voeg de blaadjes koriander toe en strooi een beetje grove peper over de amuses

Tip

Het is ook lekker om de mango te vervangen door een zoete appel. Pink lady bijvoorbeeld. Besprenkel de appel wel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Print dit recept
Recept: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Porties: 6
Door: Jennifer