Amuse met rosbief en frisse appel
Na een amuse recept met garnalen en een amuse met zalm, was het tijd voor een amuse met vlees. Het is een amuse met rosbief en frisse appel geworden. Aangevuld met een schaaf Parmezaanse kaas, een stukje zongedroogde tomaat en wat grove peper. Oelalaa!
Verse rosbief is een van de weinige vleessoorten die geen suiker en andere additieven bevat. Bestudeer de achterkant van verschillende vleeswaren in de supermarkt maar eens goed. Dit is de reden dat je niet vaak vleessoorten op Voedzaam en Snel in recepten zult vinden. Filet Americain en paté spannen de kroon, zo veel toevoegingen! En dat zijn nou net de vleessoorten die ik erg lekker vindt… Ik eet ze alleen nog maar als uitzondering. Heel soms. Maar rosbief is dus niet verbannen uit de keuken, pfew!
Rosbief komt van het Engelse woord roast beef. Het is een vrij groot stuk mager rundvlees dat eerst wordt dichtgeschroeid. Daarna wordt het heel langzaam gegaard op een lage temperatuur, de binnenkant blijft daarbij een beetje rood. Vervolgens wordt het stuk magere rundvlees in hele dunne plakjes gesneden.Die dunne plakjes rosbief vind je terug in deze heerlijke amuse! Rosbief bevat veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine B12, vitamine C, kalium en fosfor.
Geniet ervan!
Amuse met rosbief en frisse appel
Dit heb je nodig
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 1/4 Appel - fris-zure
- 3 plakjes Rosbief
- 1 el Parmezaanse kaas - vlokken
- 2 tl Olijfolie - extravergine
- Peper - naar smaak
- Zeezout - naar smaak
Zo maak je het
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in drieën
- Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
- Snijd de plakjes rosbief doormidden en leg deze op de amuselepels
- Leg de blokjes appel, een stukje zongedroogde tomaat en een vlokje Parmezaanse kaas op de amuse
- Strooi nog een beetje grove peper en zeezout over de amuse
Tip