Kervelsoep met oesterzwam
Tom van Leeuwen stuurde ons een heerlijk recept in voor soep van kervel en oesterzwam. Wij hadden nog nooit kervel gebruikt, dus we waren nieuwsgierig naar dit kruid!
Kervel heeft een lichte anijssmaak en is verwant aan peterselie en koriander. Naast een flinke hoeveelheid verse kervel gaan er ook oesterzwammen in deze lichte soep. Het resultaat is verrukkelijk en chique tegelijk, terwijl het bereiden van deze soep je maar 15 minuutjes kost. Ideaal! Dit recept is goed voor 4 personen, als voorgerecht. Maar je kan deze kervel soep ook als hoofdgerecht eten als je er een lekkere salade bij maakt.
Kervel bevat veel kalium en calcium, verder bevat het ook de mineralen ijzer en natrium en vitamine B6. Oesterzwammen hebben een platte oestervormige hoed en een stugge steel. De oesterzwam hoeft maar kort verwarmd te worden en is een goede vleesvervanger. De oesterzwam is aromatischer dan de champignon en daardoor ideaal voor een soep zoals deze soep van kervel en oesterzwam. Heerlijk!
Tom zegt zelf over zijn kervelsoep recept: “Heerlijk simpele soep, vooral de frisse kervelsmaak verrast. De aparte textuur van de oesterzwammen maken het af. Als je zelf kervel kweekt zal je opvallen dat je enorm veel kan “oogsten”. Natuurlijk kan je ook zelf een vrij neutrale groente/kruiden bouillon maken.”
Kervelsoep met oesterzwam
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 150 gr Oesterzwam
- 20 gr kervel - vers
- Groente bouillon blokjes
- 1 l Water
- Vers gemalen peper
- 150 gr Oesterzwam
Zo maak je het
- Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
- Snij ondertussen de oesterzwammen in reepjes en de kervel fijn
- Giet het kokende water in een soeppan, voeg de bouillonpoeder toe
- Voeg de oesterzwam reepjes toe en laat 3 minuten koken op zacht vuur
- Roer de kervel door de soep en laat nog maximaal 2 minuten koken
- Voeg nog wat verse peper aan de soep toe