Meloen met feta en basilicum
Dit recept voor meloen met feta en basilicum smaakt verrassend lekker. Het is een ode aan de zomer die ineens heel ver weg lijkt, ook al is het nog zomer. Het is guur buiten, de verwarming gaat al aan en de regen slaat tegen de ramen.
Maar het is nog zomer en het kan nog lekker weer worden! En is dat het niet, dan voelt het wel even zo met dit zomerse tussendoortje, deze meloen salade met feta. Het is een bijzondere combinatie, maar oh zo lekker: zoet en zout gecombineerd. Meloen met Parmaham is een stuk bekender en daar worden zout en zoet ook gecombineerd. Wij gebruiken dus feta en basilicum. Verder alleen een beetje olijfolie.
Wij gebruiken in dit recept een Galia meloen. Deze gezonde meloen herken je aan de beige schil met structuur. Meloen bevat veel water, vitamines en mineralen. Het is een perfecte dorstlesser, doet het goed in desserts maar ook in smoothies. Je kan ruiken of de Galia meloen rijp is, hij moet lekker zoet ruiken. Veel mensen drukken op de meloen en dit moet ook kunnen, onderaan waar het steeltje heeft gezeten. Maar als je maar genoeg blijft drukken, wordt ie vanzelf zacht! Wij ruiken daarom altijd. Na een tijdje word je er steeds beter in. Je kan ook kloppen op de meloen, hij moet hol klinken. Maar wij vinden het best lastig om dat te horen, want hoe hol is rijp? Afijn, wij ruiken wel ;-).
Meloen met feta en basilicum
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 1/2 Galia meloen
- 100 gr Feta
- 12 blaadjes Basilicum
- 1 el Olijfolie
Zo maak je het
- Snij de meloen in blokjes
- Snij de feta in blokjes
- Snij 10 blaadjes basilicum in reepjes
- Meng meloen, feta, basilicum en olijfolie in een schaal
- Serveer de meloen salade met een blaadje basilicum