Peren quiche met walnoten
4 hele rijpe peren staren me aan vanaf de fruitschaal. 1,5 week geleden kocht ik ze in de supermarkt, met als doel om ze lekker uit het vuistje op te eten. Ze hebben het verloren van de appels, bananen, mandarijntjes en kaki’s. Maar weggooien, daar doen we niet aan!
In blokjes snijden en invriezen is lekker met bijvoorbeeld mango’s en banaan en ideaal voor een lekkere koude smoothie. En heel soms maken we de vogels blij. Maar dit keer moet ik iets doen met die zalige rijpe peren. Ik duik de koelkast in en het idee van een perenquiche is geboren. Want eieren hebben we altijd wel in de koelkast!
Een pakje brie, wat crème fraîche, rode ui, walnoten, pijnboompitten en (YES!) nog 2 takjes rozemarijn moeten eraan geloven. Doordat we de leuke kleine ovenschaaltjes laatst hebben weggeven (met een winactie) moet ik het doen met een grotere ovenschaal. Hierdoor moet de perenquiche wat langer in de oven. Met kleine schaaltjes moet 25 minuten op 200 graden voldoende zijn en heb je 4 heerlijke voorgerechtjes. Leuk voor de feestdagen. En het smaakt echt verrukkelijk!!!
Tip: Wil je deze zalige peren quiche voor een gezelschap maken, bijvoorbeeld als voorgerecht in een kerstdiner? Probeer het recept dat eerst zelf uit zodat je precies weet hoe lang ze in jouw oven moeten staan.
Peren quiche met walnoten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 4 Peren
- 5 Eieren
- 200 gr Brie
- 40 gr Walnoten
- 20 gr Pijnboompitten
- 4 el Crème fraîche
- 1/2 Rode ui
- 2 takjes Rozemarijn - vers
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de peren, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in plakjes
- Leg de peren in een ovenschaal (of verdeel ze over 4 kleine pannetjes)
- Kluts de eieren in een schaal met de crème fraîche, voldoende peper en zout en de blaadjes van 1 takje rozemarijn
- Giet het eimengsel over de peren
- Snijd de brie in plakjes en leg ze er bovenop
- Snijd de halve ui in halve ringen en leg ze in de ovenschaal
- Breek de walnoten in stukjes en strooi ze er samen met de pijnboompitten overheen
- Voeg nu de blaadjes van het 2e takje rozemarijn toe
- Plaats de quiche in de oven voor 30/40 minuten, met kleine schaaltjes ongeveer 25 minuten. Kijk goed of het ei gestold is. Er hoort een beetje vocht te zijn