Pittige garnalensoep
Pittige garnalensoep. Het stond al een tijdje op ons ideeënlijstje om een garnalensoep te maken. We zijn de laatste tijd fan van de combinatie kokosmelk, currypasta en verse koriander en bedachten dat dat een heerlijk pittig soepje op zou kunnen leveren.
En dat is gelukt, deze pittige garnalensoep is super lekker! Het is een zalig voorgerecht (voor 4 personen) maar ook heerlijk als hoofdgerecht (voor 2). En ja, ook de prei komt weer terug! als je onze recepten dagelijks volgt zul je zien dat we wekelijks een paar verschillende producten in meerdere recepten gebruiken. Deze week hadden we prei ingeslagen! Hij komt terug in deze soep, in onze pittige kip met prei en cashewnoten en in de bietensalade met prei en walnoten. Houd je niet zo van pittig eten? Je kan de Spaanse peper in dit pittige garnalensoep recept weglaten en wat minder currypasta gebruiken.
Deze garnalensoep maken we af met Parmezaanse kaas en vers korianderblad. Koriander heeft een frisse smaak en bevat veel vitamines en mineralen.
Pittige garnalensoep
Dit heb je nodig
- 200 gr Garnalen - voorgekookt
- 3 Preien
- 1 teen Knoflook
- 1 Spaanse peper
- 1 l Water
- 400 ml Kokosmelk
- 2 el Rode currypasta
- 6 takjes Koriander
- 10 gr Parmezaanse kaas
- 1 snufje Zout
- 1 klontje Roomboter
Zo maak je het
- Vul de waterkoker met een liter water en zet aan
- Snij de prei in ringen en de knoflook fijn, snij de Spaanse peper doormidden, verwijder de pitjes en snij fijn, bak met een klontje roomboter en snufje zout aan in een soeppan voor ongeveer 5 minuten
- Snij ondertussen de koriander klein en rasp de Parmezaanse kaas
- Voeg de currypasta toe in de pan en roer goed
- Voeg vervolgens een liter heet water, de garnalen en 3/4 van de gesneden koriander toe
- Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer
- Zet de pan terug op het vuur, roer de kokosmelk er doorheen en verwarm nog even
- Serveer de soep met verse koriander en Parmezaanse kaas
Werkelijk heerlijk!! Ik heb enkele garnalen achtergehouden en als garnering voor het serveren toegevoegd.