Romige bloemkoolsoep
Wat een heerlijk soep recept is dit! Super voedzaam, gezond, en makkelijk te maken. Deze bloemkoolsoep kan je eten als volwaardig hoofdgerecht. Als je er twee borden van eet zit je bomvol en je hebt een grote hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. Want bloemkool is erg gezond. De soep wordt op smaak gebracht met wat geraspte kaas en gebakken spekjes. Voor de bouillon gebruiken wij E-nummer vrije bouillonpoeder van De Tuinen. We hebben er lang naar moeten zoeken, maar dan heb je ook wat ;-). Zonder smaakversterkers en conserveringsmiddelen. Deze soep is super gezond en past goed in een koolhydraatarm dieet. Je kan deze bloemkoolsoep ook maken als voorgerecht, gebruik dan twee liter bouillon zodat de soep wat dunner is. De soep is dan goed voor zes personen.
Romige bloemkoolsoep
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 800 gr Bloemkool
- 1 Ui
- 2 tenen Knoflook
- 200 ml Slagroom
- Peper - naar smaak
- 1 tl Nootmuskaat
- 2 el Olijfolie
- 1 1/2 l Bouillon
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 1 handje Peterselie - vers
- 40 gr jonge kaas - geraspt
Zo maak je het
- Zet een pan op het vuur met 1,5 liter water en maak er de bouillon in voor 1,5 liter water
- Snijd de ui, zet een soeppan op het vuur en fruit de ui in de olijfolie</span>
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes
- Snijd de knoflook en fruit kort mee met de ui
- Voeg de bloemkool toe en vervolgens de bouillon
- Laat het 10 minuten zachtjes koken, bak ondertussen de spekjes
- Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een gladde soep
- Voeg de slagroom toe aan de soep en roer goed door
- Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met flink wat vers gemalen peper
- Serveer de spekjes, geraspte kaas en peterselie apart
Heerlijk maar idd erg dun. 1,5 liter is veel te veel vocht. Het wordt nu een soort bouillon ipv een romige soep.
Soep ook gemaakt. Veel te dun en ipv 2 porties 5-7 porties. Teveel water vermoed ik. Zou Sven zelf ook koken? als je zoveel dezelfde reacties krijgt kook je het recept toch nog eens na.
Heerlijke soep! Vroeg me af wanneer je de eierdooier toevoegt (ingredienten boven staat eierdooier, in recept niet meer).
Moet het een bloemkool van 800 gram zijn of 800 gram alleen roosjes?
Een bloemkool van 800 gram.
Mijn soep was nogal dun…wat doe ik verkeerd?
Misschien was je bloemkool een stuk kleiner? Je kunt anders een volgende keer gewoon wat minder bouillon gebruiken, en als je hem te dik vindt, nog wat bouillon later toevoegen.
Kan je de slagroom ook vervangen door kookroom of creme fraiche?
Vanavond ga ik dit recept voor het eerst proberen. In plaats van de geraspte kaas er los op, ga ik kaaskletskoppen maken. Ik ben benieuwd!
En en en? Hoe was de soep en de kletskoppen?
Super lekkere soep. Zowel kinderen als volwassenen zijn er gek op. Ik heb hem al vaak gemaakt. En idd voedzaam en snel!
Erg lekkere soep (:
Wat een heerlijke makkelijke soep. Gisteren als avondmaaltijd op en vanmiddag als lunch.