Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata met spinazie en wilde zalm
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
35
min
min
Porties:
2
personen
Dit heb je nodig
6
eieren
1
rode ui
1
teen
knoflook
4
el
kwark
+/- 100 gram
250
gr
verse spinazie
120
gr
tomaatjes
100
gr
feta
1
blikje
wilde roze zalm
uitlekgewicht = 120 gram
2
el
kappertjes
zo'n 25 gram
peper en zout
naar smaak
1/2
tl
paprikapoeder
2
el
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaatjes in plakjes, hak de spinazie grof.
Klop de eieren in een kom en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en laat de spinazie hierin slinken.
Voeg de knoflook toe en bak even mee. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht eruit.
Doe de spinazie terug in de pan en schep de kwark er doorheen, schep dit vervolgens in de flexibele taartvorm.
Laat de zalm uitlekken en voeg de stukjes, samen met de ui en de tomaatjes toe aan de spinazie.
Giet de geklopte eieren in de taartvorm en voeg vervolgens de kappertjes toe, verkruimel de feta er ook overheen.
Bak de frittata 35 minuten in de oven, totdat de eieren gestold zijn.