Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes met spruiten aan een spiesje
Tapas! een lekker hapje met vlees en groente
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
15
min
min
Totaal:
25
min
min
Porties:
24
stuks
Dit heb je nodig
Voor de gehaktballetjes
300
gr
rundergehakt
mager, biologisch
1
rode ui
1
ei
2
tl
garam massala
1
el
sojasaus
50
gr
havermout
boter
om in te bakken
Voor de spruitjes
500
gr
spruiten
1
tl
garam massala
Voor het yoghurtsausje
5
el
yoghurt
3
takjes
peterselie
vers
1
teen
knoflook
1
mespuntje
zeezout
Zo maak je het
snijd de onderkant van de spruitjes en kook ze 8 minuten voor
snipper de ui en kneed met de rest van de ingrediënten voor de gehaktballetjes
draai kleine gehaktballetjes en leg ze apart (van 300 gram kun je ongeveer 24 balletjes draaien)
giet de spruiten af en zet apart
verwarm boter in een pan en bak daarin onder regelmatig draaien de balletjes bruin en gaar
haal intussen de knoflook door een knoflookpers en snijd de peterselie fijn, meng met de yoghurt voor het yoghurtsausje en voeg een beetje zeezout toe
bak zodra de gehaktballetjes gaar zijn in dezelfde pan de spruitjes een paar minuten met de garam massala kruiden
rijg de spruitjes en gehaktballetjes aan spiesjes en serveer ze met de yoghurtsaus