Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
Verwijder het loof van de wortelen, spoel ze af en snijd dikkere exemplaren in de lengte doormidden of in vieren
Leg de wortelen op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, bestrooi met de komijnpoeder, het gerookte paprikapoeder en peper en zout en hussel door elkaar met je handen
Rooster de wortelen 25-30 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en zacht zijn
Maak intussen de tahinsaus: pers de knolfook uit en meng in een schaaltje met de tahin, het citroensap, olijfolie en een snufje zout
Hak de walnoten en de amandelen grof, rooster ze in een droge pan totdat ze beginnen te geuren
Haal de pitjes uit de granaatappel: snijd de granaatappel doormidden en vouw de binnenkant naar buiten, zodat je de pitjes er makkelijk uit kunt halen
Snijd de peterselie fijn
Leg de geroosterde wortelen op een mooie schaal en besprenkel ze met de tahinsaus, voeg de geroosterde noten, de granaatappelpitjes en de verse peterselie toe