Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
-3
Kleiner
Normaal
Groter
Kip uit de oven met courgette en salie
Kip uit de oven met courgette en verse salie, simpel, voedzaam én lekker!
Voorbereiding:
10
min
min
Bereiding:
30
min
min
Totaal:
40
min
min
Porties:
2
-3
Dit heb je nodig
1
Courgette
1
Rode paprika
1
Gele paprika
1
Ui
300
gr
Kipfilet
1
klontje
Roomboter
1
teen
Knoflook
2
takjes
Salie
400
gr
Tomatenblokjes
Peper en zout
naar smaak
180
gr
Mozzarella
15
gr
Pijnboompitjes
kan ook zonder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de courgette in blokjes. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje van de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes
Snijd de ui in halve ringen
Snijd of knip de kipfilet in blokjes
Smelt de roomboter in de pan, fruit de ui en bak vervolgens de kipfilet een paar minuten
Voeg de groenten toe en bak 5 minuten op hoog vuur
Snijd ondertussen de salie in stukjes, pel de knoflook en haal door een knoflookpers
Voeg de knoflook, salie en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op laag vuur, voeg peper en zout naar smaak toe
Snijd ondertussen de mozzarella in plakken
Schep het mengsel in een ovenschaal, leg de plakken mozzarella erop en strooi de pijnboompitjes eroverheen
Plaats de ovenschaal 15 minuten in de oven, zet de laatste minuten de grillstand van de oven aan voor een lichtbruin kleurtje