Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Muhamarra
Voorbereiding:
5
min
min
Bereiding:
5
min
min
Porties:
6
personen
Dit heb je nodig
3
geroosterde puntpaprika's
uit pot (of zelf roosteren)
1
teen
knoflook
50
gr
walnoten
ongezouten
1
tl
komijnpoeder
1/2
granaatappel
2
tl
olijfolie
extra vergine
snufje
zeezout
1/2
tl
citroensap
1/2
el
chili melange
Zo maak je het
laat de geroosterde paprika's uitlekken
pel de knoflook en snijd de teen fijn, hak de walnoten grof
houd de halve granaatappel boven een hoge schaal en sla met een houten pollelepel op de schil zodat de pitjes eruitvallen, verwijder schil restjes
schep de pitjes in een keukenmachine en voeg de rest van de ingrediënten toe
vermaal heel kort, zodat je een grove structuur houdt
schep de muhamarra in een vergiet en laat even uitlekken
serveer de muhamarra als dip of spread