Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pompoenlasagne met spinazie en ricotta
Een heerlijke lasagne met bladen van pompoen
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
40
min
min
Porties:
4
personen
Dit heb je nodig
1
ui
1
teen
knoflook
kokosolie
om in te bakken
500
g
spinazie
1
scheutje
melk
400
g
tomatenblokjes
zout en peper
naar smaak
2
tl
Italiaanse kruiden
+ een beetje extra
350
g
pompoen lasagnebladen
250
g
ricotta
150
g
mozzarella
geraspt
Zo maak je het
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, fruit de ui in een beetje kokosolie.
Snijd de spinazie grof en laat slinken in de pan, voeg halverwege de knoflook toe.
Voeg tot slot een scheutje melk toe en roer om, laat het mengsel uitlekken in een vergiet om overtollig vocht te verwijderen.
Verwarm de oven voor op 180°C
Verwarm de tomatenblokjes in de pan met een snufje zout en peper.
Meng intussen de ricotta met de Italiaanse kruiden in een kom.
Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal en leg daarop ⅓ van de pompoenbladen
Verspreid de helft van het spinaziemengsel eroverheen. Voeg vervolgens de helft van het ricottamengsel en ⅓ van de mozzarella toe
Beleg met ⅓ van de pompoenbladen, de rest van het spinaziemengsel en vervolgens de rest van de ricotta, voeg ⅓ van de mozzarella toe
Maak af met de laatste laag pompoen, de rest van de tomatensaus en de rest van de mozzarella, voeg nog een beetje Italiaanse kruiden toe
Bak de pompoenlasagne in 30-35 minuten gaar in de oven, zet tot slot nog 5-8 minuten de grilstand van de oven aan voor een knapperig korstje.
Laat de lasagne 5-10 minuten afkoelen en stevig worden voordat je hem serveert.