Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rigatoni al forno
Pasta ovenschotel
Voorbereiding:
15
min
min
Bereiding:
25
min
min
Porties:
3
personen
Dit heb je nodig
400
g
tomatensaus met Parmezaan
250
g
volkoren rigatoni
250
g
ricotta
1
ui
2
tenen
knoflook
2
paprika's
1
courgette
150
g
geraspte wortel
80
g
geraspte kaas
2
el
olijfolie
om in te bakken
grove peper
naar smaak
1
snuf
zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180
°
C en kook de rigatoni pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente
Snipper de ui, snijd de paprika en de courgette in blokjes en snijd de knoflook fijn
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui glazig, voeg vervolgens de groente en de knoflook toe en bak ongeveer 5-7 minuten
Voeg de tomatensaus met Parmezaan toe en laat 5 minuten sudderen
Schep de pasta door de pastasaus en verdeel de helft over een ovenschaal
Voeg de ricotta toe, verdeel met een lepel en bestrooi met grove peper
Schep nu de rest het pastamengsel in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas
Bak de rigatoni al forno in 25-30 minuten af in de oven