Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofvlees met groente en linzen
Heerlijk geurende stoof met groente en peulvruchten
Voorbereiding:
20
min
min
Bereiding:
3
uren
uren
Totaal:
3
uren
uren
20
min
min
Porties:
4
Dit heb je nodig
2
uien
20
gr
boter
2
eetlepel
olie
550
gr
riblappen
2
eetlepel
bloem
2
theelepels
kaneel
1
mespuntje
kruidnagel
gemalen
1
theelepel
komijn
1/2
theelepel
anijszaad
1
mespuntje
nootmuskaat
1/2
theelepel
korianderzaad
1
theelepel
zout
1/2
theelepel
peper
2
blaadjes
laurier
3
takjes
verse tijm
140
gr
tomatenpuree
500
gr
biet
voorgekookt
500
gr
wortel
250
gr
kastanjechampignons
205
gr
linzen
1
eetlepel
grove mosterd
niet de pittige mosterd maar milde mosterd met hele mosterdzaadjes
Zo maak je het
Laat het vlees op kamertemperatuur komen
Snijd de uien in ringen en fruit deze op lage temperatuur in boter en olie in een ruime braadpan met dikke bodem
Snijd intussen de riblappen in blokjes van ongeveer 2x2 cm en doe ze in een ruime kom
Voeg de bloem toe en de kruiden: kaneel, kruidnagel, komijn, anijszaad, nootmuskaat, korianderzaad en zout en peper.
Schep goed door elkaar en zorg dat alle blokjes vlees bedekt zijn met een laagje bloem en kruiden
Plaats een pan op hoog vuur om het vlees in te bakken en laat goed heet worden
Voeg een scheutje olie toe en voeg vervolgens de blokjes rundvlees toe
Bak ze kort en rondom bruin
Doe de gebakken stukjes vlees bij de uien in de braadpan
Voeg water toe totdat het vlees ongeveer 1 centimeter onder water staat
Voeg de laurier, de tijm en de tomatenpuree toe
Schep door elkaar en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat twee uur stoven met het deksel op de pan
Snijd de bieten in grove stukken, schil de wortels en snijd ook in grove stukken, halveer de champignons
Haal na twee uur stoven de laurier en de takjes tijm tussen het vlees vandaan en voeg de gesneden groente toe
Schep door elkaar en laat een uur stoven met het deksel op de pan (groente staan niet allemaal onder water, geeft niet). Roer af en toe even door.
Draai na het laatste uur stoven het vuur uit. Voeg de linzen en de grove mosterd toe
Roer nog even om
Serveer met wat verse tijm