Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Trifle - minder suiker
kerst dessert met minder suiker
Porties:
4
personen
Dit heb je nodig
250
gr
rood fruit
diepvries (bosbessen en frambozen)
30
gr
pecannoten
ongezouten
30
gr
walnoten
ongezouten
30
gr
amandelen
ongezouten
1
banaan
rijp
1
el
honing
3
druppels
vanille essence
500
gr
magere Franse kwark
250
gr
rood fruit
vers (bosbessen en frambozen)
50
gr
pure chocolade
85%
Zo maak je het
Haal het rode fruit ui de diepvries en doe in een schaal, zodat het een beetje kan ontdooien
Hak de noten en vervolgen de chocolade in kleine stukjes, roer door elkaar
pel de banaan, breek het vruchtvlees in stukken en doe in de schaal bij het koude fruit
voeg ook de honing en vanille essence toe en mix met een staafmixer
Verdeel 2/3 van het notenmengsel over de vier glazen
schep de fruitmousse in een spuitzak en verdeel voorzichtig over de glazen, zonder de randen vies te maken
leg nu 2/3 van het verse fruit op de fruitmousse, doe dit zoveel mogelijk aan de randjes zodat je het fruit straks nog een beetje ziet
verdeel nu de kwark over de glazen, vervolgens de rest van het verse fruit en tot slot de overgebleven nootjes met chocolade
Extra
Maak de trifle pas op als je hem wilt serveren. Je kunt de mousse van te voren maken en in een spuitzak bewaren in de koelkast.